Free as a Bird

door 06-05-2019Producten, Stempel sets, Stempelsets0 Reacties

Free as a Bird

door 06-05-2019Producten, Stempel sets, Stempelsets0 Reacties

Bloesem en vogeltjes

In de aankomende jaarcatalogus 2019-2020 staat een hele leuke stempelset met vogeltjes en bloesem: Free as a Bird. Toen ik deze al tijdens OnStage in handen kreeg en mocht uitproberen was ik meteen verkocht. Nu had ik ook nog het geluk dat deze na OnStage al meteen met mij mee naar huis mocht. Daar was ik natuurlijk erg blij mee!

In mijn ogen is het een perfecte set om mooi in te kleuren. Je kunt dat doen met de Blends, maar ook met watercolor pencils. Maar daar heb je vast al een boel voorbeelden van voorbij zien komen.

Daarom besloot ik deze verjaardagskaart te maken met een watercolor techniek, gecombineerd met een gouden heat embossing. Het idee voor deze kaart kreeg ik toen ik op Instagram een kaart voorbij zag komen van TaeEun met een kleurrijke inkt achtergrond met bloemen in gouden heat embossing er op. Ik gaf er mijn eigen draai aan door het met een watercolor achtergrond te maken.

 

Eerst maakte ik mijn Shimmery White cardstock goed nat met mijn Aqua Painter. Daarna bracht ik verschillende kleuren stempelinkt aan. Hiervoor heb je niet per sé de refills nodig, maar dat is natuurlijk wel het makkelijkste. Je kunt ook stevig op het deksel van de gesloten inkpad drukken zodat er wat inkt op het deksel komt. Het deksel dient dan als je palet. 

Maak het deksel wel even droog na gebruik. anders komt het water misschien in je inkpad. Dat kan niet direct kwaad, maar gebeurt dat vaak dan zou het kleurintensiteit van je stempelafdrukken misschien kunnen beïnvloeden. Dat wil je uiteraard niet.

Een andere manier om de kleur op je papier te krijgen is door met je inkpad wat inkt op een groot clearblock aan te brengen, hier vervolgens met water overheen te sprayen en daar je papier op te leggen. Ik gebruikte bij deze kaart beide technieken door elkaar. 

Hieronder zie je welke materialen ik onder andere voor deze kaart gebruikt heb. 

Nadat je watercolor achtergrond al een beetje is opgedroogd kun je eventueel nog wat spetters aanbrengen door op een afstandje op je natte aqua painter te tikken. Tijdens het drogen van de achtergrond sneed en rilde ik alvast een kaartbasis van Whisper White cardstock en stanste ik de Birthday tekst uit Basic Black Cardstock met de stansen van de Well Written stansenset. Voor het woordje Happy gebruikte ik de stempelset Well Said. Deze is gestempeld met Versamark inkt en vervolgens bewerkt met witte embossing poeder en de heat gun.

Als de achtergrond helemaal goed droog is kun je de bloemetjes met versamark stempelen en met gouden embossing poeder en de heat tool embossen. Daarna plak je het watercolor paneel op de basiskaart. Daar gebruik ik het liefste de TomBow Multi Purpose Liquid glue voor omdat je dan nog een beetje kunt schuiven als het wat scheef zit. De tekst happy zit iets verhoogd opgeplakt met dimensionals.

Bij de kaart versierde ik dit keer ook een bijpassende envelop met een hoekje watercolor met een vogeltje. Zo is de kaart toch net wat leuker om te versturen. Ook leuk voor de postbode. Vind je mijn kaart leuk? Laat dan zeker even een reactie achter, zou ik leuk vinden.

Wil je ook graag met deze stempelset aan de slag? Bestel hem dan zodra de nieuwe catalogus uit komt in juni. Of start als demonstratrice en kies hem nu al in je startpakket. Wil je meer weten? stuur me dan even een berichtje. 

Stempelgroetjes Janny

 

Nieuwsbrief

Wil je graag Tante Janny’s nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Wil je graag Tante Janny’s nieuwsbrief ontvangen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
Delen